Звездите на Ман Юнайтед губят 38 милиона паунда бонуси, ако не бият Аякс

ОFFNews 16 май 2017 в 13:45 2840 1

Футболистите на Манчестър Юнайтед ще загубят общо 38 милиона паунда бонуси, ако не победят Аякс във финала на Лига Европа. Новината е на "Таймс", така че може да се вярва на 100 процента.

Почти всички играчи на Жозе Моуриньо получават 25% намаление на заплатите, ако не играят в Шампионската лига. Така е през този сезон, но победа над Аякс ще им гарантира връщане на загубените пачки от есента.

Правилото е желязно и важи за всички футболисти, които се разписват срещу над 20 000 паунда на седмица. По тази причина миналото лято клубът окастри с общо 28 милиона лири заплатите на 22 играчи.

Правилото не засегна новите попълнения Пол Погба, Златан Ибрахимович, Хенрик Мхитарян и Ерик Байи. Но при провал във финала четиримата ще се простят с общо 9 милиона лири от новия сезон.

Мярката не лови защитниците Тимъти Фосу-Менса и Аксел Туанезбе. Направо да ги оплачеш, двамата са единствените със заплати под 20 000 паунда на седмица.

Ще пострада и гигантският договор на Юнайтед с "Адидас", ако тимът пак не играе в Шампионската лига. "Червените дяволи" ще се простят с 30 процента от чудовищните 75 милиона паунда годишно от немския концерн.

На този фон смешна изглежда отборната премия от 1 милион паунда при успех над Аякс, която също може да бъде спестена на футболистите на Моуриньо. Да му мислят!

Финалът на Лига Европа е на 24 май във Стокхолм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови