Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Верея изуми с трансфер на световен шампион

OFFNews 24 февруари 2017 в 13:28 2141 0

Българският футбол понякога изумява. Пълният дебютант Верея привлече световния шампион за младежи с Гана през 2009 година Самуел Инкоом. За последно защитникът,, който има 46 мача и 1 гол за националния отбор на африканската страна, бе част от елитния турски Анталияспор. Има и срещи с родния ЦСКА.

Инкоoм има опит на международната сцена, след като с мъжкия състав на Гана достигна до 1/4-финалите на Мондиал 2010 в ЮАР.

Инкоом е роден на 1 юни 1989 година, като играе на поста десен краен защитник. Новото попълнение на Верея започва кариерата си в ганайския Секонди, след което преминава в местния гранд Асанте Котоко. През 2009 година пристига в Европа, след като е привлечен от швейцарския Базел. С този тим за две години записва 43 мача и 1 гол, сред които и две победи над българския ЦСКА в плейофите за Лига Европа същия сезон.

През 2011-а е продаден на украинския Днипро за 4.5 милиона евро. Украинците го преотстъпват на два пъти – на френския Бастия и на гръцкия Платаниас. През 2014 година Самуел Инкоом се мести в американската Мейджър Сокър Лига, като облича екипа на Ди Си Юнайтед.

Следващата година ганаецът отново е в Европа, за да защитава цветовете на португалския Боависта. За тима от Порто изиграва 8 мача, а в началото на миналата става съотборник с камерунската звезда Самуел Ето'o в Турция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!