Спас Джевизов: Не искам никой от пришълците на "Армията", не съм от гадовете, които съсипаха ЦСКА

Ивайло Йолчев 27 февруари 2017 в 14:28 10301 0

Името на Спас Джевизов изгря тези дни в декларация на ЦСКА-София. От клуба на Гриша Ганчев призоваха легендата, вече селекционер Лудогорец, да спре да търси деца от "Армията" и техни родители. Спас не обича публичните изяви, но за OFFNews направи изключение.

- Г-н Джевизов, първо, как се чувствате на новата работа в Лудогорец?

- Добре, правя това, което винаги съм обичал - обикалям и гледам мачове на талантите. Имаше доста срещи, доста турнири. България ражда талантливи деца, трябва да ги развиваме.

- Тогава ли е станало нещо, което накара ЦСКА-София да напише декларация срещу вас?

- Вероятно става въпрос за мач на набор 2004 година. Той беше селектиран лично от мен и от Наско Борносузов с много любов в моя ЦСКА. Едно по едно са избирани тези момчета.  И неслучайно е сочен за един от силните отбори в България. Подчертавам, в него няма нито един пришълец. Та гледах тези момчета на Царско село. Познавам всяко от тях, познавам родителите. Но искам да успокоя "гостите" на "Армията": няма да потърся нито един техен играч. Нека са спокойни. Аз не съм от гадовете, които съсипаха моя ЦСКА. Затова моето име е в песните, не знам там за кой ще пеят след 5 години. Но те не ме интересуват.

- Във фейсбук се появиха серия ваши снимки, на които сочите фланелка на ЦСКА, бихте ли разяснили за какво става въпрос?

- Миналата седмица се засякохме с прочутия фен на ЦСКА Васил Бурановски на рожден ден на обща позната. С Васо Пожарната, който е основател на ЦСКА 1948, нормално, започнахме да обсъждаме "червените" теми. Стана въпрос кой е цесекар. Попитах Васо дали има нещо от ЦСКА, някакъв символ. После станах съблякох се и показаха какво нося - фланелка на ЦСКА. Той щеше да умре от радост. Аз много я обичам тази фланелка. Нося я с гордост! Това по темата кой е цесекар.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови