Расизъм в Сърбия, халф на Партизан напусна в сълзи

OFFNews 20 февруари 2017 в 15:51 2999 0

Халфът на Партизан Евертън Луис стана обект на грозни расистки атаки от страна на феновете на местния противник Рад. След победата на сръбския гранд с 1:0 той напусна терена със сълзи на лицето си и не пропусна да отвърне подобаващо на почитателите на противниковия клуб със среден пръст.

Емоционалният му изблик бе обясним, след като през всичките 90 минути се чуваха маймунски звуци от трибуните в момента, в който той поеме топката.

Освен това по време на мача феновете на Рад издигнаха транспарант с обиди, насочени към 28-годишния футболист. Реферът и стюардите предупредиха публиката да спре, но това така и не стана.

"Бях жертва на расистки прояви по време на целия мач, дори противниковите футболисти подкрепиха това. Всички ме атакуваха. Искам да забравя всичко това. Обичам Сърбия и хора, които живеят тук, затова и се разплаках", сподели след мача Луис.

Футболът в западната ни съседка отбелязва ренесанс на хулиганството в последните години, особено след расистките прояви по време на мача между Сърбия и Англия при юношите до 21-години. Специално феновете на Рад Белград са с откровено нацистки възгледи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови