Познато! Уимбълдън отказа да напише името на МК Донс

OFFNews 15 март 2017 в 12:16 5264 0

Историята ви звучи познато, нали! Страстите като при българския прецедент с ЦСКА-София и ЦСКА 1948 се развихриха и в Англия покрай сблъсъка на Уимбълдън с Милтън Кийнс Донс. Поводът - вчерашният директен мач между двата тима в Лига 1 или трето ниво на професионалния футбол.

Уимбълдън отказа да напише името на най-омразния отбор върху програмата за срещата. Върху таблото пък грееха само инициалите МК. Феновете на домакините не спряха да пеят "Отне ни само 9 години" . Те дочакаха сладкото отмъщение, тъй като отборът им победи 2:0 и дръпна с 6 точки пред гостите. Предвид напрежението на стадиона имаше засилено полицейско присъствие.

Както е известно, през 2002 година славният Уимбълдън  се премести в Милтън Кийнс по решение на спонсорите. За първи път английски професионален клуб правеше това и цялата общественост настръхна срещу пребоядисването. Но федерацията даде разрешение.

Очаквано, привържениците на Уимбълдън отказаха да припознаят и основаха свой АФК Уимбълдън, който тръгна от най-ниското аматьорско ниво. Благодарение на любовта на феновете, които са и собственици (друга прилика с ЦСКА 1948), за 14 години лондонският тим изкачи по честния начин 6 нива на футбола в Англия! Тимът бързо прескочи неделните лиги, но в конференциите се бори въпросните 9 години, за да стигне до срещата с омразния МК Донс.

И сега тимът на феновете е приет от цяла Англия като наследникът на славния Уимбълдън, спечелил купата на Англия през 1988 година. Неслучайно медиите написаха за снощния мач - "Беше същото като при престъпника, когато се връща на мястото на престъплението". Е, с победата една глава от историята беше затворена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови