Подновяват се битките в Шампионската лига

OFFNews 14 февруари 2017 в 08:57 1493 0

Навръх празника на любовта днес ще се подновят битките в Шампионската лига, което означава, че ще има доста разочаровани половинки.

В Париж и Лисабон от 21,45 часа ще бъде дадено началото на първите два 1/8-финала от комерсиалния турнир между Пари Сен Жермен и Барселона и Бенфика и Борусия Дортмунд.

ПСЖ са стари познайници, вече са се срещали на два пъти през 2013 и 2015 година, но във фазата на 1/4-финалите. Испанците неизменно излизаха победители, но сега френският шампион е решен да сложи край на серията им.

Треньорът на домакините Унай Емери добре познава играта на Барса от времето, когато бе начело на Севиля. Това може да е допълнителен коз в този сблъсък, в който малките детайли могат да се окажат решаващи.

Барселона влезе в добра серия напоследък. Отборът няма загуба 13 поредни мача в Примера дивисион, а демонстрира и страхотна голова мощ, като вкара 19 попадения в последните си 5 мача в първенството. Атаката е най-силното оръжие на каталунците и триото Неймар, Меси и Суарес може да уплаши всяка защита.

В Лисабон местния Бенфика ще се опита да реши мача още на родна почва, като се възползва от колебливата в последно време форма на германците. Играчите на Томас Тухел спечелиха едва два от последните си 9 мача във всички турнири и тази форма започва да става доста притеснителна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови