Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Партизан и Звезда честитиха на обвинен за Клането в Сребреница

OFFNews 13 март 2017 в 13:53 3126 0

Плакати в агитките на Цървена звезда и Партизан разлюляха сръбския футбол. Вчера генерал Ратко Младич, чиято мрачна слава е известна на половината свят, навърши 74 години. И запалянковците не пропуснаха да му честитят.

Особено активни бяха "гробарите", които  чак бяха написали посвещение на участника в едни от най-големите кланета на територията на бивша Югославия. Не е ясно дали федерацията ще вземе мерки но случая, но международните протести не закъсняха.

През 1996 г. Младич, заедно с няколко други сръбски водачи, е обвинен от Международния наказателен трибунал в Хага за бивша Югославия в извършване на военни престъпления, геноцид и престъпления срещу човечеството.

Като висш генерал той е обвинен, че е отговорен за обсадата на Сараево през 1992-1995 г., когато 10 000 души умират. Както и за избиването на 8100 босненски Мюсюлмани на 11 юли 1995 г. в Клането в Сребреница.

Ратко Младич е в неизвестност до 26 май 2011 година, когато е арестуван от сръбската полиция в г. Лазарево. Предаден е на трибуна в Хага. Процесът приключи преди 3 месеца, очаква се присъдата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!