Нова Република: Не посягайте на името на Гунди

OFFNews 16 февруари 2017 в 15:55 12882 3

Председателят на Нова Република Радан Кънев и членовете на ръководството Борис Станимиров, Петър Славов и Вили Лилков изпратиха открито писмо до ръководството на футболен клуб „Левски“ и до всички привърженици на синия отбор.

В него десните политици призовават за намиране на компромисно решение, за да продължи стадионът да носи името само на Георги Аспарухов – Гунди.

Ето и пълният текст на писмото:

Уважаеми левскари,

Като членове на парламентарния фенклуб на “Левски" от 43-тото Народно събрание, ние от Нова Република сме силно обезпокоени от разпространената информация за подготвяна смяна на името на стадион „Георги Аспарухов”.
Не приемаме, че сключването на рекламен договор между "Левски” и БТК е достатъчно основание името на легендарния футболист от синия клуб да бъде изместено от търговската марка и да присъства само като някакво допълнение.

Ние напълно съзнаваме, че това на практика са отношения между две частни дружества, но не можем да скрием огорчението си от такова действие.

„Левски” не е само акционерно дружество – това е нашият футболен клуб. Това е клубът на стотици хиляди българи от София и други градове, от различни поколения, от всички социални групи.

„Левски“ е клуб с почти 103-годишна история. Клубът носи името на Апостола на свободата и се гордее главно с две неща – на първо място, това са неговите привърженици, чието отсъствие от стадиона е достатъчно ясен протест срещу управлението на клуба в последните години; на второ място, това са историята и идентичността на отбора. Те са свързани с десетки достойни имена, които са давали радост на цяла България през годините.

Ние никога няма да забравим Георги Аспарухов – Гунди, който е близък до сърцето на всеки „левскар“ - гледали сме го, радвали сме се, плакали сме и го почитаме като най-голямата спортна звезда на България.
Гунди е в основата на нашия „Левски“. Не може неговото име да бъде превръщано в брошка към някаква търговска марка. Не може името му да бъде обвързвано с модела #Кой и фирмите му – за съжаление управлението на нашия „Левски“ бе въвлечено в този модел.

Затова днес се обръщаме към управлението на клуба и към стотиците хиляди левскари:

Не позволявайте стадионът на „Левски“ да носи друго име, освен това на Георги Аспарухов – Гунди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

2

Denis Rizanov

16.02 2017 в 16:18

А сети се. Те руснаците вече го превзеха, тоя се сети за името на стадиона. За 10млн евро бай ти спас, не само името ше смени, ами и цвета на отбора даже!
Като в оня лаф на дъртия каубой по повод леките жени "100 долара са си 100 долара". Закривай. Няма нужда да се продължава агонията на синия обор.

12038

1

косата

16.02 2017 в 16:05

Ние никога няма да забравим Георги Аспарухов – Гунди, който е близък до сърцето на всеки „левскар“ - гледали сме го, радвали сме се, плакали сме и го почитаме като най-голямата спортна звезда на България.
Гунди е в основата на нашия „Левски“. Не може неговото име да бъде превръщано в брошка към някаква търговска марка. Не може името му да бъде обвързвано с модела #Кой и фирмите му ... няма какво повече да се каже