Младеж, уволнен от завода на "Бентли", стана футболист в Арсенал

OFFNews 10 януари 2017 в 16:41 3355 0

Пътуването на Коен Брамал от аматьорския футбол до гиганта Арсенал приключи днес, когато 20-годишната сензация подписа с лондончани. "Топчиите" обявиха официално привличането на левия бек в тима до 23 години. Брамал ще прибира по 3000 паунда на седмица. Чудото му се случи дни, след като футболистът беше уволнен от завода на "Бентли" в Крю.


Брамал си мислел отначало, че обаждането за Арсенал е някаква лоша шега, но за негово щастие не само се оказа истина. Той вече позира с екипа на "артилеристите". Бившият играч на Хеденсфорд Таун призна: "Невероятно е! Още не мога да повярвам!".

Той е с едва пет месеца стаж при аматьорите, когато е привикан от мениджъра да влиза в игра. "Аз поисках да ме пусне като ляво крило, но пред мама и татко той отсече: "Не, ще си ляв бек", разказа Коен, "Беше нещо ново за мен, но постепенно добих увереност".

Кристъл Палас и Шефийлд У му предлагат проби, но обаждането от Арсенал не търпи конкуренция. Всъщност, последните дни от живота на младежа си заслужават по-подробно описание.

"Бях на проби в Кристъл Палас за седмица, дори играх в мач на затворени врати срещу Брентфорд. Мина добре и се отправих на проби в Шефийлд. Миналия понеделник играх контрола срещу Бирмингам Сити. Във вторник ме уволниха от "Бентли". В сряда обаче дойде обаждането от Арсенал, което сграбчих с двете ръце.

Тренирах в четвъртък и петък, след което ми предложиха сделка", продължи левият защитник, "Ченето ми буквално увисна. За всеки случай погледнах към агента ми и неговите емоции също личаха. Аз все още облаче не вярвах".

Той успява да завърти няколко тренировки с Алексис Санчес, Йозил, Жиру и Чех, които е гледал предната вечер по телевизията. Говори с мениджъра Венгер, когото описва като магьосник.

"Обадих се на мама, за да й кажа, че Арсенал ме взима. Тя успя да каже, че е горда с мен, след което избухна в плач. Но от хубавите. Всичко обаче продължава да бъде сюрреалистично", не скри Брамал.

Младежът определи Арсенал най-добър отбор в лигата. Самият той се възхищава на играта на бранителите Давид Алаба от Байерн и Марсело (Реал). Допада му обаче и левият бек на "топчиите" Киърън Гибс. Идол в Арсенал му е Тиери Анри.


Мениджърът Арсен Венгер се изказа ласкаво в клубния сайт: "Вярвам, че когато играеш в долните групи, правиш морален избор. Правиш морален тест - обичаш ли достатъчно футбола? Готов ли си да се биеш, за да покажеш, че заслужаваш много повече", сподели Венгер.

"Играчи като Кошчелни и Жиру са минали по този път. Брамал е млад и обещаващ ляв защитник, който няма опит на високо ниво, но притежава фантастични качества. Огромна крачка, добър ляв крак и невероятно желание", завърши в типичния философски стил французинът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови