Милан изпусна дузпа и Рома успя да вземе дербито

Красив гол на Наинголан остави "вълците" в битката за Скудетото

OFFNEWS 13 декември 2016 в 00:07 6462 0

Дербито от 16-ия кръг в Серия А между Рома и Милан бе спечелено от домакините с 1:0.

Преди този мач двата тима бяха с равни точки, но "вълците" на Лучано Спалети вече събраха 35 и са втори, докато воденият от бившата звезда на столичани Винченцо Монтела тим на Милан остана с 32. Лидер продължава да е Ювентус, който вчера спечели с 3:1 градското дерби с Торино, а в следващия кръг приема Рома в един от най-важните мачове в борбата за титлата.

В 27-ата минута голмайсторът на гостите Джанлука Лападула се измъкна от отбраната на Рома и бе съборен в наказателното поле от вратаря Войчех Шчесни. Реферът Паоло Мадзолени посочи бялата точка,  но Мбайе Нианг би във вратаря. 21-годишният френски нападател във втори пораден мач на "росонерите" пропусна дузпа.

В 62-ата минута Раджа Наинголан с много хубав гол даде аванс на Рома в резултата. Белгийският халф овладя прекрасно топката и напредна в половината на Милан, след което с техничен удар с левия крак извън наказателното поле изпрати топката в мрежата зад Донарума.

До края на мача Рома умело се бранеше и хитро бавеше времето, с което успя и да затвори мача в своя полза.

В другата среща от кръга, която се игра днес, Фиорентина победи гостуващия Сасуоло с 2:1 с два гола на хърватския си нападател Никола Калинич. "Виолетовите" са на 7-а позиция в класирането с 26 т., а Сасуоло остава 15-ти със 17.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови