Манчестър Сити чупи рекордите с Меси

OFFNews 17 януари 2017 в 12:56 2731 0

Манчестър Сити е приготвил чудовищни пари за Лионел Меси. Английският клуб ще счупи рекорда на Манчестър Юнайтед за най-висока трансферна сума, платена при покупката на Пол Погба от Ювентус миналото лято. В ексклузивен материал вестник "Сън" твърди, че Сити вече е приготвил 115 милиона евро за аса на каталунците.

Лео има действащ договор до лятото на 2018 година и подобна сума изглежда висока за толкова кратък срок по футболните стандарти. В края на месец декември представители на двата клуба са провели "работна среща". От Барса са се "подсигурили" дали някой е готов да плати толкова висока сума, ако Меси откаже да преподпише. "Гражданите" веднага са потвърдили, че ще извадят наведнъж.

Евентуален трансфер ще събере в Сити петкратния носител на Златната топка, добрия му приятел Серхио Агуеро. Там мениджър все пак е Пеп Гуардиола, с когото той спечели всичко възможно в периода 2008-2012. "Гражданите" са готови да дадат умопомрачителните 800 000 паунда седмична заплата на 29-годишния аржентинец. Това също е световен рекорд!

Остава да видим дали Меси ще се изкуши от петролните долари на Сити, или ще завърши поне европейската си кариера в любимата Барса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews