Лугодорец с волева победа в Пловдив, изскочи на 6 точки пред Левски

OFFNEWS 26 ноември 2016 в 20:28 2017 0

Лудогорец победи с 3:1 Ботев (Пловдив) като гост в среща от 15-ия кръг на Първа лига и затвърди лидерската си позиция във временното класиране, като се възползва по най-добрия начин от загубата на преследвача Левски с 1:2 от Локомотив Пловдив по-рано през деня. Разликата между Лудогорец и Левски е вече шест точки в полза на зелените от Разград.

Гостите от Разград поведоха още в 3-ата минута. Светослав Дяков подаде на Джоди Лукоки, който се възползва от грешка на защитника на домакините Крум Стоянов и реализира. Домакините изравниха в 9-ата минута, когато Тодор Неделев изведе Жоао Паоло зад отбраната на шампионите и бразилецът вкара за 1:1.

След гола играта стана нервна, а на почивката стана ясно, че капитанът на Лудогорец Светослав Дяков е с разбит нос. В 56-ата минута Джоди Лукоки се хвана за главата, сигнализирайки, че е бил ударен с предмет, хвърлен от зрители. Лудогорец излезе напред в 71-ата минута, когато Густаво Кампаняро прехвърли стража на домакините. В 79-ата минута влезлият на смяна Клаудио Кешерю вкара третото попадение за Лудогорец след подаване на Йордан Минев.

"Доволен съм, че след тази тежка седмица успяхме да вземем победа срещу един добър отбор. Знаем кога да вдигнем оборотите, когато другият отбор се огъва. Знаем кога да намалим темпото, когато е необходимо в правилните моменти. Имаше и други футболисти, които влязоха да играят. Поведохме 1:0, но получихме едно изравняване. Две-три подавания в дъбочина и излязоха срещу Владо Стоянов. Класата си каза думата нататък. Тези точки на нас са необходими. Ние сме по-рутинираният отбор и има моменти, в които играем и умеем да задържим топката. Когато усетим, че другият отбор се огъва вече, тогава ние вдигаме оборотите. Интелектът и рутината, които има отборът, оказаха влияние.

Марселиньо е с отбора. Оправя му се контузията и ден за ден гледаме как се възстановява. Медицинският екип работи с него и мисля, че в скоро време ще бъде добре. Сега го чувам, че Йордан Минев е изиграл мач номер 300 в елита с съм много доволен от това нещо. Той е на 36 години, но виждате, че има добра функционалност. Искам да му пожелая още да играе на това ниво. Марселиньо е едно много умно момче. Той винаги е добре дошъл и ще бъде добре приет в щаба, но още му е много рано. Мога да ви кажа, че той още 2-3 години ще играе футбол.

Ние сме клуб, в който се работи много професионално. В момента, в който се наложи, имаме необходимият щаб, който да намери адекватен заместник на Джонатан Кафу. Първо обаче трябва да имаме приета оферта от страна на ръководството", коментира треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови