Лудогорец тръгва на нов поход в Европа

OFFNEWS 16 февруари 2017 в 08:23 2086 0

Шампионът Лудогорец приема довечера от 20,00 часа датския Копенхаген в първи 1/16-финал на турнира Лига Европа.

Разградчани достигнаха до тази фаза на надпреварата, след като завършиха трети в групата си от Шампионската лига и станаха първия български отбор, който прескача тази фаза, макар и да продължава във втория по сила европейски клубен турнир.

Целите пред тима от Разград са високи и бяха формулирани още в края на 2016 година - класиране на 1/4-финал. Съперникът от Дания също има амбиции да се представи добре. И Лудогорец, и Копенхаген, са хегемони на домашната сцена и търсят изява в Европа.

Ще успее ли българският шампион да  продължи напред? Виж коефициентите за това на bet365.com

Лудогорец има предимството да е преодолявал 1/16-финалите в Лига Европа, като стори това преди три години, когато елиминира Лацио. Датчаните все още не са го правили.

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев има проблеми само с поста на левия бек, като се колебае измежду Натанаел и Йордан Минев.

Другите изпълнители са добре познати. На вратата застава Владислав Стоянов, пред него ще се наредят Сисиньо, Козмин Моци и Хосе Паломино. В халфовата линия ще застанат Светослав Дяков и Абел Анисе, а тон в играта ще задава Марселиньо. Отпред застават головите хищници Кафу, Вандерсон и Лукоки.

Треньорът на Копенхаген ще заложи на схема 4-4-2. На вратата ще видим шведския национал Робин Олсен. Карето пред него е Анкерсон, Йоргенсен, Йохансон и Аугустинсон. В средата ще се наресят Квист, Матич, Фалк и Туту, а в предни позиции отбраната на Лудогорец ще тормозят снажният Андреас Корнелиус и Федерико Сантандер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови