Лудогорец разклати стола на треньора на Базел

OFFNews 24 ноември 2016 в 09:38 4034 2

Бъдещето на треньора на Базел Урс Фишер начело на тима беше поставено под въпрос след 0:0 срещу Лудогорец в решителния за двата отбора мач от група А на Шампионската лига.

Резултатът е добър за "орлите", които се изкачиха на третото място в класирането, което дава право на участие в Лига Европа напролет. В последния кръг на 6 декември Лудогорец гостува в Париж на ПСЖ, а Базел приема Арсенал.

Очакванията са французи и англичани да спечелят своите мачове, тъй като водят битка помежду си за първото място, след като не решиха снощи, завършвайки 2:2 в Лондон.

"И какво като Базел води в Швейцария, след като я няма вече магията на европейските нощи", пише в критичен материал "БлиК", като посочва всички премълчавани досега слабости на Фишер.

Самият наставник и играчите се защитиха и намериха оправдание в класата на вратаря Владо Стоянов.

"Смятам, че направихме много добър мач, надиграхме Лудогорец, но не вкарахме. Видяхте какво се случи. В една тренировка вкарваме 10 от 10 такива положения, но днес не отбелязахме нито едно.

На всички ни се искаше да спечелим. За съжаление не се получи. Остава още един мач и всичко е възможно, но ако бяхме спечелили, щеше да е по-лесно за нас.

Не мисля, че имахме нужда от смени по-рано. В 80-ата минута да вкараш двама офанзивни футболисти е достатъчно агресивен подход.

Единственото нещо, от което не съм доволен, е, че не оползотворихме шансовете пред гола. Вкарах всички нападатели, които имах, но и това не беше достатъчно", оплака се Фишер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews