Лудогорец и Левски закриват годината

Димитър Андреев 14 декември 2016 в 09:35 5719 0

Снимка ludogorets.com

Празничното настроение вече се възцари в лагера на разградчани

Шампионът и лидер в класирането в Първа лига Лудогорец ще изиграе днес от 15,15 часа последния си мач за годината.

"Орлите" приемат на собствения си стадион в Разград отбора на Черно море. В програмата на кръга са и мачовете между втория във временното класиране Левски и Нефтохимик от 17,30 часа, а начало на футболната фиеста дават Локомотив Пловдив и Славия от 13 часа.

Лудогорец изпраща една много успешна година и ще се опита да й сложи впечатляващ завършек, като постигне 14-а поредна победа, с което ще изравни рекорд на Левски от сезон 2004/2005 година.

Черно море също гони своите цели - класиране в шестицата, а за треньора им Георги Иванов - Гонзо ще е подчертано удоволствие да спре серията на домакините.

Левски до голяма степен отписа титлата и вече се бори да удържи второто място. "Сините" търсят задължителна победа срещу последния в класирането тим от Бургас. "Шейховете" впечатлиха с победа с 4:0 над Ботев Пловдив в миналия кръг и водени от ентусиазма и дебютиралия в литературата треньор Христо Янев може и да отмъкнат нещо от "Герена".

Локо Пловдив пък ще търси отмъщение срещу Славия за гафа през септември. Тогава "белите" сътвориха знаменит обрат, след като обърнаха "смърфовете" от 0:2 до 5:2. При успех Локо може да се изкачи временно на четвъртото място, което в момента заема ЦСКА. "Червените" играят утре с Дунав на "Българска армия" и едва ли ще пропуснат възможността да спечелят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови