Левскарите разделени за новото име на стадиона

Донислав Донев 15 февруари 2017 в 11:05 4015 0

Стадион „Георги Аспарухов“ с 12 милиона дългове или "VIVACOM арена ГЕОРГИ АСПАРУХОВ" със солидна годишна вноска от спонсора? Синя България като че ли се разцепи в мненията "за" и "против". Официалните фенски организации още пазят мълчание, явно се чудят какво точно става. Затова репортер на OFFNews се разходи до Герена, за да чуе мненията на случайни минувачи.

Против промяната се обяви Валентин Манчев, фитнес инструктор на 40 години. "Традициите трябва да се уважават. Стадионът трябва да се казва „Георги Аспарухов“. Нека се намерят други начини, с които да се погасят тези 12 милиона. Левски е достатъчно голямо име", призова той.

Подкрепи го Даниела Манчева, домакиня на 35 години. "Въпреки дълговете, аз като левскарка не бих приела стадиона да носи друго име освен това на Гунди. Нека се увеличат продажбите на фенски артикули, членски карти, или чрез някакъв вид кампании. Варианти има, Левски е най-големият клуб в България и можем да се обединим около една такава кауза. Не смятам, че левскарското общество ще се съгласи да се смени името на легендарния Георги Аспарухов", категорична беше дамата.

На друго мнение се оказа Стефан Георгиев, управител на магазин. "От гледна точка на доброто за отбора новото име  е по-добър вариант. Ние, левскарите така или иначе и знаем как се казва наистина стадионът. Това е възможно най-доброто решение за момента, имайки предвид тежките икономически времена, в които живеем", каза 26-годишният младеж.

Подкрепи го Сънди Ал Хатиб, куриер на 25 години. "Определено това е решението. Да, посяга се на една легенда по този начин, но очевидно няма какво друго да се направи. Вярвам, че е за добро. По този начин може да се подобрят и другите сектори на стадиона", препоръча той.

Трети вариант предложи Марио Анастасов, учител-хореограф на 28 години. "Трудно е да се каже, но по-добрият вариант е този, ако стадионът бъде напълно престроен. Нека тогава да бъде прекръстен с допълнението от спонсора. Стадиони като тези на Арсанал, Байерн Мюнхен и други са пример. Нека стане чисто нов и тогава да му се промени името. Тогава нищо не пречи една от трибуните например да се казва "Георги Аспарухов". Има варианти", убеден беше майсторът на народните танци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови