Йорданеску: Заплатата на Кафу е колкото целия бюджет на ЦСКА-София

OFFNews 14 януари 2017 в 10:28 3884 0

Само заплатата на Джонатан Кафу от Лудогорец е колкото 90% от бюджета за заплати в ЦСКА-София. Това разкри бившият треньор на столичани Едуард Йорданеску пред румънското издание „Digi Sport”.

"Аз поех клуб, който се реформира. Два отбора бяха обединени в един – Литекс и ЦСКА. Едните играчи дойдоха от втора дивизия, а другите – от трета. Нямам как с футболисти от долните лиги да имаш претенции за титлата", оплака се синът на легендата Ангел Йорданеску.

"Привържениците нямаха търпение за победи, защото те са свикнали отборът да е първи. Истината е друга. Мисля, че това ще е шеста поредна година, в която Лудогорец ще е шампион. Аз съм много впечатлен от това. Екип без традиции изведнъж става сила и доминира в първенството.

Четох вчера, че нападателят на Лудогорец Кафу ще бъде продаден за около 10 млн. евро. Те купуват играчи за 1,5 - 2 млн. евро. Заплатата на Кафу е 85-90% от бюджета за заплати в ЦСКА", допълни Йорданеску.

„От България ми се обадиха във вторник да поема ЦСКА, а в събота отборът имаше мач. Аз имах информация за тима и започнах да събирам още такава. Нямах обаче много време, защото трябваше да дам отговор до два дни.

Предположих, че поемането на отбора в петия кръг има някои недостатъци, защото нито съм правил подготовка, нито селекция и трябваше да изчакам до зимата, за да направя нещата така, както аз искам", разкри Йорданеску.

„Получих наследена група от играчи, но имаше и други проблеми. Футболистите ми бяха слаби. Отборът беше на 6-о място, когато дойдох, и реално не ми дадоха време. Все пак ЦСКА е тим, който в последните 6 години нямаше почти никакви успехи.

Имаше много неща, които не вървят, както и много хора, които ме съдеха", продължи изказването си Младши.
 Едуард беше докаран в София от Христо Стоичков, но уволнен след едва три месеца начело на проекта на Гриша Ганчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови