Историята е зад Байерн в битките с Арсенал

OFFNews 15 февруари 2017 в 10:15 2016 0

Байерн и Арсенал вече се познават до болка, тъй като този вечер излизат за пореден път в Шампионската лига. Но макар и с колебливи игри във вътрешните шампионати, два от най-могъщите отбори в света гарантират шоу тази вечер от 21,45 ч. наше време в Мюнхен.

Мислиш ли, че Байерн Мюнхен – Арсенал ще има неочакван резултат? Виж коефициентите, които bet365.com предлага.

Балансът от досегашните мачове е 5 победи за мюнхенци, 2 равенства и 3 успеха за отбора от Северен Лондон. Единствената победа на Арсенал на "Алианц Арена" беше с 2:0 на осминафиналите през 2013 година, но Байерн продължи напред заради успеха с 3:1 като гост в първия мач. баварците са и в серия от 15 поредни победи у дома.

Анчелоти има безценен опит. Италианецът е печелил 3 пъти Шампионската лига, а в Мюнхен не признават нищо друго. Проблемите пред него са отсъствието на Франк Рибери и Жером Боатенг, но в Байерн има кой да ги замести.

Арсенал не скри, че ще разчита на контри, където бързината на Алексис Санчес е безценна. Очаква се по-бавния Жиру да остане резерва за сметка на Дани Уелбек, а Тио Уолкот ще получи шанс по дясното крило.

"Трябва да забравим за предишните мачове с Байерн. Играем срещу тях всяка години, а те винаги са сред фаворитите за трофея. Способни сме да ги отстраним, имаме и предимството да сме домакини в реванша. Това обаче ще е без значение, ако играем слабо в Мюнхен", коментира Венгер.

Карло Анчелоти пък поиска тимът му да контролира 90 минути събитията. Италианецът защити своя колега от призивите за оставка напоследък, тъй като Арсенал стартира кошмарно новата година. 

"Той изгради идентичност в Арсенал и добър стил на игра. Венгер има нужния опит, за да знае, че в нашата професия е нормално да бъдеш критикуван. Затова той няма проблеми. Много уважавам работата, която е свършил в Арсенал”, сподели Анчелоти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!