Ювентус докосва четвъртфиналите в Шампионската лига, Лестър с издънка и в Европа

OFFNews 22 февруари 2017 в 23:36 1982 0

Италианският хегемон Ювентус докосва 1/4-финалите на Шампионската лига след победа с 2:0 над Порто като гост в първи мач от 1/8-финалите. Домакините успяха героично да удържат нулевото равенство цели 72 минути, въпреки, че още в 27-ата минута останаха с човек по-малко.

Треньорите на Порто и Ювентус бяха пуснали в игра най-доброто, с което разполагат. За Порто в нападение се разчиташе на Андре Силва и Тикиньо, докато Масимилиано Алегри разчиташе на Гонсалo Игуаин и Марио Манджукич да тормозят защитата на домакините.

През първото полувреме играта на двата отбора бе с лек превез за Ювентус. Възможностите за гол липсваха пред двамата легендарни вратари Икер Касияс и Джанлуиджи Буфон.

Втори жълт на Алекс Телес в 27-ата минута даде числено предимство на гостите от Италия, но те така и не успяха да се възползват до края на първото полувреме.

През втората част численото предимство си каза думата и Ювентус контролираше случващото се на терена.

Само за две минути гостите от Италия успяха да поведат с 2:0 и то с двете си резерви. Марко Пяца откри резултата в 72-ата минута, а Дани Алвеш удвои в 74-ата.

По този начин Ювентус успя да си осигури комфортна преднина преди реванша, който ще бъде на 14-и март в Торино.

В другия мач игран тази вечер, Севиля победи Лестър с 2:1

Клаудио Раниери гласува доверие на Джейми Варди да поведе атаката на Лестър, докато Стеван Йоветич беше водещата фигура в нападението на испанците.

През първото полувреме отборът на Севиля доминираше и притесняваше защитата на Лестър почти през цялото време. Така се стигна до дузпа в 13-ата минута, след като Уес Морган спъна Хоакин Корея в наказателното поле, но аржентинският нападател не успя да отбележи от бялата точка.

Въпреки изпуснатата дузпа, домакините успяха да поведат в резултата с гол на Пабло Сарабия в 25-ата минута след асистенция на Серхио Ескудеро.

През второто полувреме атаките към вратата на Лестър продължиха. Логичното се случи в 63-ата минута Корея се възползва от великолепна асистенция на Йоветич и отбеляза за 2:0.

В 73-ата минута футболистите на Лестър успяха да се възползват от една от малкото възможности, които им се дадоха в мача. Джейми Варди се разписа, след асистенция на Дани Дринкуотър.

До края на мача до нов гол така и не се стигна, въпреки немалкото възможности, които се откриха за нападателите на Севиля.

Реваншът в Англия между двата отбора ще бъде на 14-и март.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !