Гредата попречи на Божинов да доближи Партизан до Звезда

Войводина изпусна победата в последната секунда

Драгомир Панков 30 ноември 2016 в 22:46 3644 0

Българският нападател на Партизан (Белград) Валери Божинов бе сред главните действащи лица на едно от трите най-значими дербита на сръбския футбол – това между „черно-белите” от столицата и Войводина (Нови Сад).

Двубоят от 18-ия кръг на първенството в сръбската Супер лига, който се игра пред около 9000 зрители на стадион „Караджордже” в Нови Сад, завърши 0:0. Домакините имаха скромно предимство в ударите и владеенето на топката, но гостите уцелиха две греди. Първата попречи на Божинов да отбележи в 59-ата минута на мача, а втората спаси домакините минута преди края.

Българският нападател на Партизан имаше още едно чудесно положение за гол през първата част, но тогава, изведен сам срещу вратаря, стреля в аут. Войводина можеше да спечели двубоя в продължението на мача, когато стражът на гостите спаси опасен удар на Малбашич. От началото на сезона Божинов е играл в 16 мача, в които е отбелязал 5 гола за "черно-белите".

Мачът започна с минута мълчание в памет на загиналите при самолетната катастрофа с отбора бразилския Чапекоензе. Ултрасите на Партизан за пореден път се проявиха с неспортсменското си поведение. Те не спряха да пеят и скандират дори и в тази минута, с което отново си навлякоха критиките на спортните медии в Сърбия.

Най-доволни от това равенство бяха в щаба на Цървена звезда, защото така Партизан и Войводина продължават да делят второто място на 5 точки от върха, на който продължават да са „червено-белите” от Белград. Звездашите, които са актуални шампиони на Сърбия, имат и мач по-малко.

Ето и класирането в челото на Супер лигата: 1. Цървена звезда (44 т.), 2. Партизан (39), 3. Войводина (39), 4. Напредак (34).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови