Дойде ли краят на ерата "Венгер"?

Донислав Донев 16 февруари 2017 в 14:48 1634 0

След вчерашното унижение на Арсенал с 1:5 като гост на Байерн Мюнхен в първия 1/8-финален мач от Шампионската лига, шансовете на Арсен Венгер да остане треньор на артилеристите значително намаляха.

Байерн бяха добри, но не идеални, затова тежестта от загубата пада основно върху раменете на френския специалист. Трудно може да се оправдае слабата игра в защита само заради принудителната смяна на Косчелни.

Играта на Арсенал беше бавна, мудна и предвидима. Байерн са с единия крак на четвъртфинала в Шампионската лига преди реванша на 7 март.

Катастрофалната загуба на Арсенал на "Алианц Арена" вбеси феновете на лондончани, хиляди от които се отказаха да гледат на живо реванша с Байерн на "Емиратс".

Настроенията срещу мениджъра на тима се засилиха още повече след този провал и изглежда все по-вероятно този сезон да бъде последен за французина в Арсенал.

Бъдещето му в клуба ще стане ясно едва в края на тази кампания. Договорът на френския специалист изтича именно тогава, а разговорите за нов са в застой.

В английското първенство Арсенал изостава на цели 10 точки от Челси и се намира на рискованото четвърто място с едва една точка пред Ливърпул и две пред Манчестър Юнайтед.

Безспорно Венгер е човекът, който на практика направи Арсенал фактор по английските терени и в Европа, но дали французинът вече не се е изчерпал? Този въпрос си задава всеки трезвомислещ фен на Арсенал и се надява на промяна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!