Челси вдига капацитета на "Стамфорд Бридж"

OFFNEWS 12 януари 2017 в 10:59 3240 0

Лондонският клуб Челси получи разрешение да разшири капацитета на стадион "Стамфорд Бридж".

В момента съоръжението е с 41 600 места, което е крайно недостатъчно предвид популярността на отбора. Стадионът е също изключително стар. Той е построен през 1877 година, а от 1905-а се ползва от Челси. Според плановете на управата на клуба ще бъдат добавени още 19 400 места, с което ще бъде достигнат капацитет от 60 000.

На подобни стадиони играят градските съперници Тотнъм и Арсенал, а Уест Хам получи право да домакинства на олимпийския стадион в английската столица. Все още не е ясно кога стартират строителните дейности, но ключовото разрешително от градската управа е издадено.

"Днес съветът за благоустройство на Хамърсмит и Фулъм разгледа нашето предложение и ние сме благодарни, че получихме разрешение за реконструкция на нашия исторически дом. Това обаче не означава, че можем да започнем строежите моментално.

Това е просто последната стъпка, макар и най-значителна, преди началото на истинската работа. В това число включваме и издаването на редица други разрешителни за началото на работния процес", съобщиха от Челси на клубния уебсайт.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!