Братът на Игуаин е звезда в САЩ

OFFNews 17 март 2017 в 12:20 3104 0

Всеки футболен фен е чувал името на звездата на Ювентус и Аржентина Гонсало Игуаин, но малцина знаят, че той има брат Федерико, който също е футболист. 32-годишният Федерико е звезда на отбора от американската Мейджър сокър лига Кълъмбъс Крю и често е принуден да отговаря на въпроси дали не е роднина на прочутия си брат.

"Свикнал съм и това не ме обижда. Като научат, че сме братя, хората неизменно ме карат да им разказвам нещо за Гонсало", споделя футболистът.

Футболните кариери и на двамата стартират в задния двор, където момчетата ритат топката до полуда. Прозорците на семейната къща често стават жертва на случайно попаднали топки, но родителите им се примиряват с мисълта, че ще си станат близки със стъкларя. Баща им Хорхе вижда в тях проекция на себе си, тъй като самият той е бил професионален футболист.

Майка им Нанси е художничка и не одобрява заниманията им, а звукът на счупено стъкло й дотяга до степен, че кара баща им да поръча басейн. Така дворът вече не става за футбол и малчуганите почват да чупят прозорци другаде. В семейство Игуаин има четири деца, като всичките са момчета. Николас се пробва също да стане футболист, но няма таланта на Федерико и Гонсало и в момента изпълнява ролята на техен агент. Любимец на майката става най-малкият Лаутаро, който не играе футбол, а предпочита да свири на барабани. Това не е по-добра алтернатива на чупенето на стъкло, но неведоми са пътищата на майчината любов.

Допреди десет години Гонсало и Федерико са на едно ниво и двамата играят заедно в Ривър Плейт. След това обаче кариерите им тръгват на различна скорост. Гонсало отива в Реал мадрид, а Федерико в турския Бешикташ. "Белия балет" дава 13 милиона евро за 19-годишния тогава Гонсало, докато трансферната сума на Федерико е едва 2 милиона.

"Не съм си поставял за цел да играя на всяка цена в Европа. За Бешикташ изиграх 14 мача, след което отидох в Мексико под наем и се върнах в родината", споделя Федерико, който в Аржентина сменя три клуба и не може да се измъкне от сянката на брат си. Затова с радост приема предложението от САЩ през 2012 година, тъй като там европейският футбол все още не е така популярен и повечето хора не знаят кой е Гонсало Игуаин.

Кълъмбъс Крю брои космическите за стандартите си 650 000 долара и чупи трансферния си рекорд. Аржентинецът играе редовно и бележи почти половината голове на тима и така става най-високоплатеният играч на тима със заплата от 1,175 милиона долара.

"Щастлив съм в САЩ, лигата има потенциал и се развива непрекъснато. В САЩ хората гледат на футбола като на спорт, а не като в Арженитна на въпрос на живот и смърт", разкрива Федерико, който кара шести сезон в САЩ. Той е по-дребен от Гонсало и играе на поста плеймейкър, а головете не са му приоритет. Въпреки той се замесва в инцидент през миналата година, когато едва не се сбива със свой съотборник за правото да изпълни дузпа. Налага се играещият за съперника легендарен нападател на Челси Дидие Дрогба да ги успокоява, а след мача треньорът на Кълъмбъс поема вината за недоразумението.
Двамата братя рядко се виждат, но поддържат връзка с модерните технологии. Миналото лято Гонсало пътува специално до САЩ, за да подкрепи претърпелия контузия Федерико. По време на скандала около трансфера на Гонсало от Наполи в Ювентус той открито застана на негова страна.


"Животът си е негов и той единствен има право да решава, а не феновете", отсече Федерико, който се надява един ден двамата да се съберат в САЩ и да заиграят отново заедно. Този път обаче не да чупят прозорци, а да късат мрежи.

Публикация, споделена от Gonzalo (@ghiguain20_9) на

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови