Божинов отново подписа договор за един милион евро на година

OFFNews 22 февруари 2017 в 16:49 2911 0

Нападателят Валери Божинов ще продължи кариерата си в китайския тим Мейджоу Хака. Нападателят подписа договор с тима от втора дивизия на Китай за 1+1 година в Амстердам, където приключиха преговорите между двете страни.

Навършилият този месец 31 години футболист преминава в 12-ия клуб в своята кариера, като освен това си направи най-хубавия подарък, след като увеличи заплатата си почти десеторно. Божинов ще прибере заплата от един милион евро в периода на първенството между април и ноември тази година.

Бившият национал на България ще има процент от продажбата на фланелки със своето име и други бонуси, които при добро представяне от негова страна могат да увеличат значително приходите му.

"Да, наистина отивам в Китай. Подписах договор за 1+1 година с Мейджоу. Това се случи вчера в Амстердам, а сега тренирах в Партизан, в Белград. Утре си вадя виза, след което заминавам другата седмица за Китай.

Няма как да скрия, че съм много доволен от този трансфер. Имаше интерес от Казахстан, но предложението на китайците не е за изпускане. Хората ми показаха голямо уважение, като демонстрираха страхотно желание да ме имат в състава си.

Няма да крия, че финансовите параметри са отлични. Не мога и да си помисля в Европа за такива суми. Надявам се да вкарам доста голове и да помогна на тима. Това е малък отбор, който миналата година е влязъл във втора дивизия, а целта тази година е да направим по-добро класиране от миналогодишното 12-о място.

Всички виждате, че в Китай футболът се развива с уникална скорост. Привличат с лекота топ треньори и топ футболисти. Вече съм на 31 години. Досега в кариерата си съм имал няколко предложения през годините от Азия, които винаги съм отказвал, но този път мисля, че е точният момент да продължа кариерата", сподели Божинов пред Sportal.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови