Бенфика би 1:0 Борусия Дортмунд с луд късмет (видео)

OFFNews 15 февруари 2017 в 00:14 2092 0

Бенфика извади страхотен късмет и би 1:0 Борусия Дортмунд в първия осминафинал от Шампионската лига. Португалците обаче ще трябва да разчитат на нещо повече в реванша на 8 март, тъй като с тази игра ги чакат кошмарни 90 минути.

Борусия Дортмунд тотално надигра домакините (12:2 удара и 69% притежание на топката за германците), а за капак пропусна и дузпа. Пропиля я Пиер-Емерик Обамеянг, който имаше още няколко отлични шанса. Треньорът Тухел не издържа и го извади.

Малко след подновяването на играта Бенфика поведе, въпреки че всички очакваха обратното. Луизао свали за Коста Митроглу, който спря с левия крак топката пред голлинията и вкара на празна врата.

Борусия започна да атакува мощно, но половината тим се изреди да пропуска добри възможности. Дембеле, грешникът Обамеянг, Ройс и Лукаш Пишчек стреляха опасно.

Така се стигна до 57-ата минута, когато италианецът Рицоли отсъди дузпа за гостите заради игра с ръка на Фейса в наказателното поле. Обамеянг застана зад топката и стреля калпаво в средата, а вратарят Едерсон изби.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !