Белгия зачеркна Нинджата заради цигарите

OFFNews 22 март 2017 в 07:57 3082 0

Най-добрият играч на Рома Раджа Наинголан не е повикан в националния отбор на Белгия за световните квалификации, защото пуши. Нинджата дими като комин и отказва да зареже вредния навик дори на лагери, което дразни селекционера Роберто Мартинес.

Самият халф изказа разочарованието си от това решение, тъй като вредният навик не му е пречел да играе, а и той никога не го е криел. Факт е, Нинджата тича не за трима, а за петима във всеки мач.

"Това е странно, аз винаги съм пушел и всички знаят за това. Разбирам, че не давам добър пример, но като футболист си върша работата на терена. Обидно е да не те поканят в националния отбор след добрите игри на европейското.

Директен съм в отношенията с хората и не мога да скрия разочарованието си от решението на Мартинес", заяви Наинголан.

Предшественикът на Мартинес Марк Вилмотс също се дразнеше от навика на Нинджата, но му влизаше в положение. По време на Евро 2016 той винаги беше настаняван приоритетно в стая с балкон, за да може да пуши на чист въздух.

Всъщност, цигарите никога не са пречили на далеч по-велики играчи като Кройф. В България половината от великите ни играчи също пушеха. Наско Сираков, Трифон Иванов, Емил Костадинов от четвъртите в света никога не са се крили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови