Барселона взима треньора на Ювентус

OFFNews 25 февруари 2017 в 15:42 2452 0

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри е влязъл в полезрението на каталунския гранд Барселона.

Зад издигането на кандидатурата му за наследник на Луис Енрике стои спортния директор на Барса Ариедо Брайда, с когото Алегри е в отлочни отношения от съвместния им престой в Милан. Енрике може и да не напусне поста си в Барселона, но договорът му изтича през лятото, а нов все още не е подписан.

След унизителната загуба от Пари Сен Жермен с 0:4 в първия 1/8-финал и предстоящото по всяка вероятност ранно отпадане от Шампионската лига столът му сериозно се клати. Освен Алегри, в канцелариите на Барселона се обсъждат и имената на Лоран Блан, Роналд Куман, Хорхе Сампаоли, Ернесто Валверде и Еузебио Сакристан.

Алегри е начело на Ювентус от 2014 година и изведе тима до две титли и финал в Шампионската лига. Преди това той стана и шампион на Италия с Милан. Въпреки, че беше приет с недоверие от взискателните тифози на "Старата госпожа"  след епохата Антонио Конте, специалистът с работата си затвори устата на критиците.

В момента около него бушува буря в Торино, като в основата й стои скандал със защитника Леонардо Бонучи. Двамата се скараха при победата над Палермо, когато Бонучи беше сменен.

Според различни публикации в италианския печат те едва не стигнали до бой. Факт е, че Бонучи изгледа от трибуните победата с 2:0 над Порто от Шампионската лига. Все пак той попадна в групата за предстоящия мач с Емполи от Серия А.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови