Барса се вдъхновява от подвиг на ЦДНА срещу Ювентус

OFFNews 19 април 2017 в 18:43 4395 1

В Барселона извадиха големите обрати срещу Ювентус като вдъхновение преди реванша тази вечер в Шампионската лига. Каталунците има да наваксват пасив от 0:3, но никой не ги отписва предвид подвига 6:1 срещу ПСЖ.

В Барса припомнят подвига на родния ЦДНА (ЦСКА), великият тим на "армейците", спечелил 9 поредни титли на България между 1954 и 1962 г.

През 1960 г. двата тима се срещат още в предварителния кръг, а мачовете са през септември и октомври. На 21 септември на "Стадио Комунале" Юве побеждава леко 2:0 с голове на Северино Лойодиче и на легендата Омар Сивори. "Бианконерите" изпускат да разгромят българския си опонент, но всички смятат, че и такава преднина ще им бъде достатъчна.

Но на 12 октомври на Националния стадион "Васил Левски" се случва немислимото. Още в 19-та минута Кирил Ракаров открива резултата. Никола Ковачев - Тулата прави 2:0 в 56-та минута. В 68-та чудото е факт - ЦДНА излиза напред в общия резултат с гол на Панайот Панайотов, детският идол на Георги Аспарухов.

Погромът за Юве е оформен четвърт час преди края, когато Никола Цанев прави 4:0. В 88-та минута Бруно Николе само намалява за "старата госпожа", но това не се оказва достатъчно за обрат и българският шампион продължава напред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови