Арсенал победи, но остана извън топ 4 за първи път от 19 години

OFFNews 21 май 2017 в 19:05 2277 3

Арсенал победи с 3:1 Евертън в последния кръг на Премиър лийг, но остана на 5-ото място в крайното класиране и за първи път от 19 години не се класира за Шампионската лига.

"Артилеристите" се добраха до победата, но тя така и не им помогна, тъй като Ливърпул победи Мидълзбро с 3:0, а Манчестър Сити унищожи Уотфорд с 5:0. И двата отбора ще играят в Шампионската лига през новия сезон.

Ектор Белерин откри резултата на стадион "Емиратс" още в 8-ата минута, но само 6 по-късно домакините останаха с човек по-малко след зловещо нарушение на Лоран Косиелни в краката на Енер Валенсия, което накара реферът в двубоя Майкъл Оливър да покаже директен червен картон на френския защитник.

Въпреки числения дефицит, възпитаниците на мениджъра Арсен Венгер успяха да стигнат до второ попадение в 27-ата минута. При далечен удар на Аарън Рамзи последва рикошет и топката стигна до Дани Уелбек, който подаде топката на нахлуващия Алексис Санчес и чилиецът без да се бави я прати във вратата.

В 58-ата минута гостите получиха право да изпълнят дузпа. Зад топката застана Ромелу Лукаку и отбеляза. В добавеното време на мача, Рамзи оформи крайния резултат след великолепен фалцов удар от ъгъла на наказателното поле.

След този мач Арсенал остана на 5-о място в крайното класиране на Премиър лийг с актив от 75 точки. По този начин играчите на Арсен Венгер ще трябва да се задоволят с участие в Лига Европа през следващия сезон. Евертън също ще е във втория по сила европейски клубен турнир, финиширайки на седма позиция с 61 точки. “Карамелите” обаче ще трябва да минат през квалификациите, ако искат да участват груповата фаза на турнира. 

Шампионът Челси завърши кампанията с 93 точки, следван от втория Тотнъм с 86, трети е Манчестър Сити със 78, а Ливърпул е 4-ти със 76 пункта.

Ето всички резултати от английското първенство днес:

Арсенал - Евертън 3:1

Бърнли - Уест Хам 1:2

Челси - Съндърланд 5:1

Хъл Сити - Тотнъм 1:7

Лестър - Борнемут 1:1

Ливърпул - Мидълзбро 3:0

Манчестър Юнайтед - Кристъл Палас 2:0

Саутхамптън - Стоук Сити 0:1

Суонзи - Уест Бромич 2:1

Уотфорд - Манчестър Сити 0:5

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

3

Лопе де Вега

22.05 2017 в 08:42

Бе не знам. Гледам Усман бей давал 2000000000 вече. Ама в истински пари, та може и да стане работата. Иначе традициите са прекрасно нещо и трябва да се пазят, но да не забравяме, че има и прогрес - напредък, демек. Както и да е. Идва нов сезон. Да доживеем, да гледаме добър футбол и да се радваме спортсменски на по-добрите, докато викаме за своите!

Поздрав!

63994

2

Red or Dead

21.05 2017 в 21:36

Лопе, аз пък се радвам, надявам се това да даде начален тласък който да убеди Кронкето да продаде Арсенал на Усманов(човек който е готов да.....ДАВА), за разлика от евреина, който искаше САМО да взема, знаеш ли, че миналата година Станчо си купи имение в Тексас за......500 МИЛИОНА долара....ФАКТ)Няма отбор на Земята собственост на Кронке, който да е станал шампион, без значение на спорта!
Апропо, лично на мен ТОП4 отдавна не ми е приоритет, аз помня времената когато целите на Арсенал бяха.....ШАМПИОНСКА ТИТЛА....
Последно, Челси НИКОГА не са били от ранга на СВЕТАТА Троица преди ерата....Абрамович!Факт!За мен Лондон има САМО един Властелин.....Арсенал, това са традициите, а те останаха единственото ценно нещо......

29216

1

Лопе де Вега

21.05 2017 в 20:32

Е, жалко! Аз съм от тези, които обичат да виждат в първата четворка на Острова Арсенал, Челси, Ливърпул и Манчестер Юнайтед - без значение на подредбата. Относително, де.

Реди, искрено ти съчувствам. Догодина - втори (след моя фаворит)!

Поздрав!