Арести от Англия до Франция за укриване на данъци във футбола

OFFNews 26 април 2017 в 12:38 1749 0

Снимка The Mag

Управляващият директор на Нюкасъл Лий Чарнли и още няколко души бяха арестувани в невиждана досега акция на службите в Англия и Франция. Според първите информации митнически служители и полицаи са нахлули също в лондонския Уест Хям. Разследва се мащабно прикриване на данъци и осигуровки.

Играчите на Нюкасъл, които се завърнаха в елита преди два дни, бяха шокирани от полицейската акция на тренировъчния комплекс. Агенти претърсиха базата, същото се случи и в Уест Хям.

В изявление на властите се каза: "180 офицери работят по случая в цяла Англия и Франция. Арестувани са хора, иззети са бизнес и финансови файлове, компютри и мобилни телефони. Посланието е ясно - никой няма право да заобикаля данъците в тази държава", написаха от Лондон.

"Френските власти сътрудничат, направили са също арести на няколко места в страната", продължава изявлението, но без да се споменават имена.

Лий Чарнли зае поста през 2014 година. Този сезон обаче попрекали с комисионите. На агентите на различни играчи са платени близо 10 милиона лири, което е два пъти повече от Астън Вила, например.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови