Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Алжирец спаси Петев и Динамо в края на дербито с Хайдук

OFFNEWS 17 декември 2016 в 18:03 3365 0

С гол на ажирския си нападател Судани в добавеното време Динамо (Загреб) спечели гостуването на Хайдук (Сплит) в голямото дерби на хърватския футбол.

Победата е от изключително значение за водения от бългрския треньор Ивайло Петев тим на Динамо, който изостава на 6 т. от водача Риека - 43 на 49. Евентуално равенство щеше да отдалечи столичани от титлата в местното първенство.

Това е втори пореден мач, в който Динамо стига до победата с гол в последните минути на срещата. Хилал ел Арби Судани се разписа на два пъти и в миналия кръг при победата над Локомотива с 3:1. Тогава голът за 2:1 падна в 82-ата минута на двубоя. С попадението си в дербито Судани вече има 10 на сметката си през сезона.

Хайдук остава на четвърто място в класирането. По-късно днес Риека посреща среднякът Истра. Това са мачове от 20-ия кръг на първенството, с които завършва есенният сезон в Хърватия.


Срещата бе прекъсната за няколко минути заради огненото шоу на агитката на Хайдук.

Според хърватските медии мачът е бил далеч от най-добрите издания на дербито, без особена класа в двата отбора и с множество скандали, разправии и изблици на нерви. Освен това Хайдук има сериозни проблеми с финансите, а Динамо е видимо колеблив, когато изостава в класирането. Все пак в дългата зимна пауза, която предстои и двата отбора ще имат възможност да се стабилизират. 


Ивайло Петев спечели първото си голямо дерби с Хайдук.

Българският специалист пое Динамо Загреб в края на септември 2016 г. и има ясната задача да спечели 11-а поредна титла в Хърватия, която дава шанс за участие в групите на Шампионаката лига, които клубът използва по най-добрия начин за продажба на най-талантивите си играчи. В последните 15 години Динамо успя да спечели няколко десетки милиона евро от продажбата на играчи, с което се доказа като най-успешният в това отношение клуб в Източна Европа и един от най-големите производители на топ играчи на континента.

Топ 10 на трансферите на Динамо Загреб

1. Марко Пиаца - през 2016 в Ювентус за  €23 млн.
2. Лука Модрич  –  през 2009 в Тотнъм за €21 млн.
3. Едуардо да Силва – през 2008 в Арсенал за €13.5 млн.
4. Ведран Чорлука – през 2008 в Манчестър Сити за €13 млн.
5. Матео Ковачич – през 2011 в Интер за €11 млн.
6. Йосип Брекало – през2016 във Волфсбург за €10 млн.
7. Деян Ловрен – през 2010 в Лион  за €8 млн.
8. Йозо Симунович – през 2015 в Селтик за €8 млн.
9. Бошко Балабан – през 2001 в Астън Вила за €7.8 млн.
10. Марио Манджукич – през 2010 във Волфсбург за €7 млн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!