Евродепутати в дебат „Как новите технологии променят живота и работата”

OFFNews 23 ноември 2016 в 13:27 2286 0

Българското училище за политика “Димитър Паница” организира дебат между евродепутатите Георги Пирински и Андрей Новаков и студенти на Американския университет в България за ролята и влиянието на новите технологии върху живота и работата на младите хора.

Какви са предизвикателствата и възможностите пред България и ЕС в контекста на развитието на новите технологии и какво е тяхното отражение върху бита, бизнеса и формирането на националната и европейската политика – това са част от въпросите, които ще бъдат дискутирани по време на срещата.

Събитието ще се състои на 25 ноември (петък) от 13.00 часа в зала 103, Балкански Академичен Център, Скаптопара Кампус, ул. Свобода Бъчварова 12 на Американския университет в България, Благоевград.

Дебатът е част от проекта „Европа и аз“, чиято цел е да провокира интереса и ангажираността на младите българи към работата на Европейския парламент и възможностите за тяхното развитие в рамките на Европейския съюз.

В рамките на проекта ще се проведат дебати в още два водещи университета, ще има онлайн фотоконкурс, фотоизложба и дискусионен форум до края на юни 2017 г. Следващата дискусия е на 2 декември 2016 г. (петък) от 11,30 часа в зала 310 на Нов български университет, където студентите ще могат да обсъдят въпроса „Готови ли сте за собствен бизнес?“ с евродепутатите Андрей Ковачев и Ангел Джамбазки.

На 13 януари 2017 г. в Софийския университет очакваме горещата дискусия за „Ролята на свободните медии за демокрацията в европейския контекст“.

„Европа и аз“ е проект на Българското училище за политика „Димитър Паница”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския парламент.

Ако нямате възможност да присъствате на събитието в Благоевград, ще можете да го гледате онлайн в реално време на интернет страницата на проекта www.europeandi.bg и на Фейсбук страницата на проекта https://www.facebook.com/europeandi.bg/

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови