EK все още дава шанс на споразумението с Канада

ОFFNews 24 октомври 2016 в 15:00 3312 7

Маргаритис Схинас

Европейската комисия призова за търпение при преговорите за подписване на търговското споразумение с Канада, по-познато като СЕТА.

Сделката е пред провал, защото за да бъде подписана, тя трябва бъде одобрена от 28-те членки на ЕС, но Брюксел не може да убеди своята провинция Валония да даде съгласието си.  Така областта с 3,5 млн. жители блокира цялостно споразумението. 

Днес изтича крайният срок, в който Валония трябва да се договори за приемане но условията. Планът е договорът да бъде подписан в четвъртък, но това няма да се случи, ако валонския парламент не отстъпи. 

"Сега ни трябва търпение", заяви говорителят на Комисията Маргаритис Схинас, цитиран от АП. Той допълни, че ЕК традиционно не работи с крайни срокове и ултиматуми. 

Схинах посочи, че дори планираната за четвъртък среща да бъде отменена, тя може да бъде насрочена за друг момент, след като Валония също подпише споразумението. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

4

Victimized

24.10 2016 в 15:57

Нека пишат, размиване на темите , никакви доводи , никакви позиции . Почесъния само твърди, че имал позиция , но реално виждаме само плюене и празни приказки.
Това си е в реда на нещата, все пак ОФФнюуз, са медийни партньори на Америка за България , дори и да не е официално можем просто да си направим изводи по "новините" които се пускат и позициите които заемат. Нищо ново под слънцето ....

25665

3

Victimized

24.10 2016 в 15:42

Да, наслушахме се на глупости, така беше и преди влизането в ЕС. То не бяха инвеститори, то не бяха възможности и сега няколко години по късно, няколко милиарда усвоени и стотици концесии подписани безвъзвратно още от Мавъра, сме толкова напред, че нямаме стигане.
Всеки който се интересува поне малко може да види, че държавите с най-голям ръст на икономиката имат доста строг контрол над вноса, износа и чуждите инвеститори , но какво ли разбираме ние простите комундели .....

25665

1

Victimized

24.10 2016 в 15:16

Във Валония хората си се борят за производството и микро икономиката, на бай Ганьо му е достатъчно да му кажат, че ще може да емигрира в Канада. Изключително сме лесни, ако трябва да сме честни, поради същата причина влезнахме и в ЕС.
Реално също такива ще са ни и единствените плюсове , освен ГМО храни, неконтролируем внос, експлоатация на местните ресурси и работна ръка от гигантските корпорации, ще имаме възможността да се прелеем в великата Канадска нация ..
Напред към тотална глобализация...