Брюксел под тревога, изкара полицаи с автомати на улиците (СНИМКИ)

Антония Чорева 17 юни 2016 в 14:10 8124 9

Полицаи, въоръжени с автомати и по двойки, отново излязоха по улиците на Брюксел през последната седмица.

Службите се настръхнали, а полицаите, облечени в камуфлаж, са на всеки километър -  те са нащрек и бдят на всеки ъгъл, разположени са пред по-големите обществени сгради и около метрото. По улиците има и полицейски коли, а във въздуха кръжат вертолети.

При поява на по-големи групи туристи в метрото полицай се залепя до групата и без коментар я изпровожда до станцията в подлеза.

Пред OFFNews местни коментираха, че два месеца след атентатите полицията е била прибрана от улиците, но сега отново е активирана.

Мълвата, че в столицата на Белгия е влязла група терористи от "Ислямска държава", бързо пълзи из града. В Европарламента се говори, че заплахата от терористична опасност отново е завишена на III-та степен.

Страхът от атентати е станал и обект на черен хумор. Служители в Европарламента се шегуват, че изнесените заседания на евродепутатите в Страсбург, които са веднъж в месеца, трябва да бъдат спрени, тъй като при пътуването се събират много официални лица на едно място. Там се дава за пример нова практика на някои големи фирми в Америка служителите й никога да не пътуват заедно при масови мероприятия.

Местните забелязват засиленото полицейско присъствие, но това не смущава ежедневната им работа. Те обаче заявяват, че се чувстват по-спокойни така.

Преди два дни вестник "Dernier soir" писа за предупреждение на белгийските специални служби, че от Сирия към Европа се придвижва група бойци на терористичната групировка "Ислямска държава", които планират нападения в Белгия и Франция. Терористите се били разделили на две групи и планирали атентати в двете държави, пише изданието.

Вестникът е публикувал писмо, изпратено до полицията в Белгия, в което се предупреждава за опасност от атентати. Разпратени са писма до общините да бъдат в готовност и да се отменят големи обществени събития.

Европейското по футбол също се смята за предпоставка за атентати, както и идващото участие на Белгия от 1 юли в бомбардировките на международната коалиция в Сирия срещу цели на "Ислямска държава".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12015

8

Plamena Palamarova

18.06 2016 в 09:42

Информацията ви е неточна. Въоръжени военни не са спирали да се разхождат из центъра, метростанциите, гарите и особено на летището. Местните, с които съм разговаряла по този въпрос, изобщо не са доволни - напротив, споделят, че при предните атентати полицейското присъствие не е било от никаква полза. Присъствието на военните ги дразни и го приемат за нарушение на правата им - аз останах с впечатление, че това е разпространеното мнение.

20374

6

Стринка Минка

17.06 2016 в 18:52

Да повикат Бонев, да им покаже как се прави операция Комар за респектиране.

12126

5

Ivan Atanasov

17.06 2016 в 18:47

За ваша информация полиция с автомати имаше и месец ПРЕДИ атентатите.

21668

3

Руслан

17.06 2016 в 14:58

Ама не четат ве.
Казано е - и бронебойни патрони за нея няма открити.
и става дума за вярата. Всяка вяра.

25665

1

Victimized

17.06 2016 в 13:42

Това ли е новото време , това ли е промяната за която либералите говореха ? Това ли е културното обогатяване на Европа ? Значи , хем така , хем иначе . Пускайте всичкото бежанец , ама за сметка на това контрола става направо тоталитарен !?!?! ЕС бавно но сигурно върви към фашизъм , с приоритет , малцинствата , гейовете , и всички други неосъзнати , каквито и да са ?!?!?!?!?

"Световната здравна организация официално добави любовта към списъка с психологически разстройства, пише Днес+. Любовта е в списъка с разтройства заедно със зависимости като, пристрастяването към хазарт, алкохолизъм, наркомания и клептомания. Тя е определена като психично разтройство на навика и увлечението. Международния ѝ шифър е F 63.9 и като всяка болест има ясно изразени симптоми."
Значи пропагандната машина си бачка сериозно , с помощта на знайни и незнайни учени и "специалисти" вече любовта е болест , докато педерастията е избор и призвание ??? Да ви имам морала и ценностите .......