Елица Янкова загуби 1/2-финала, но е на схватка от бронз

OFFNews 17 август 2016 в 19:22 5010 0

Българката Елица Янкова загуби полуфиналната схватка в категория до 48 килограма на олимпийския турнир по борба за жени.

Янкова отстъпи с туш (0:5) на сребърната медалистка от Лондон - украинката Мария Стадник, която от 2007 година се състезава за Азербайджан. Нашата представителка ще има още една схватка, срещу някоя от състезателките, които Стадник е победила по пътя си и ако го спечели, ще завоюва първи медал за България на игрите. Там на репешаж са Ивона Матковска (Полша) и Патрисия Алехандра Бермудес (Аржентина). Тази схватка ще започне около 23:30 часа българско време.

Елица Янкова е родена на 8 септември 1994 г. във Варна. В момента е студентка в Пловдивския университет. Започва да тренира при треньора Наско Симеонов в клуба по борба Черноморски сокол (Варна). След това продължава да тренира при Петър Касабов като състезателка на КБ Левски (София). Досега има спечелени две пети места на ЕП за девойки „Загреб 2012” и на ЕП за кадетки „Жренянин 2011”, както и 2 място на „Дан Колов 2014”. През миналата година тя спечели световната титла за девойки и загуби финала на Европейските олимпийски игри в Баку от звездата на домакините Стадник, която я спря за финала и днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови