Скандал в бокса: Треньорите се напиха и забравиха да заведат състезателите на кантара

OFFNews 26 ноември 2016 в 10:48 33502 4

Жесток скандал тресе в последната седмица българския бокс.

На фона на отлично проведеното европейско първенство за жени в София, родният ни бокс успя да се изложи чудовищно на световното първенство за младежи в Санкт Петербург, където представителите ни бяха изхвърлени като мръсни котета.

Причината бе скандалното поведение на треньорите им Радослав Суслеков и Николай Николов (на снимката), които се напили и забравили да заведат четиримата ни участници Боян Асенов, Кирил Русенов, Евгени Начев и Октай Миджид на задължителния кантар. Организаторите нямали много други възможности, освен да изключат представителите ни от надпреварата и българите се прибраха посрамени в родината.

Президентът на федерацията Красимир Инински побесня, след като научи какво е станало. Той обясни, че вината е единствено на треньорите и обяви, че ще отстрани както от постовете им в националния отбор, така и от професията въобще.

Четиримата боксьори пък ще бъдат обезщетени с премиите, предвидени за спечелен медал. Според Инински те са се трудили упорито на тежък лагер в Русия и са били отлично подготвени. Информацията за подвизите на треньорите им на руска земя идва директно от състезателите, които пропускат цяла година в развитието си заради любовта им към чашката.

"За мен това беше една голяма мечта - да играя на световно първенство. И не само щях да играя, можех да се върна с медал в България", заяви състезателят Кирил Русинов пред bTV.

Треньорът Николов заяви, че обвиненията са пълни глупости, а виновни били организаторите, които не дали точна информация кога е световното.

"Това са глупости. Това е обидно. На плаката на първенство пише, че е от 17 до 28 ноември. Това е недоглеждане, защото на рецепцията си пише точно какво-що", категоричен беше той.

Чия е вината ще се разбере от разследването на федерацията, но междувременно стана ясно, че двамата треньори явно са се били запасили добре с водка на руска земя, която не са успяли да изпият, заради съкратения им престой. Те разпределили бутилките в багажа на боксьорите ни, за да избегнат задължителното обмитяване на границата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови