Кобрата ще се бие за пояс на Кличко

OFFNews 16 ноември 2016 в 20:47 6282 1

Звездата ни в профибокса Кубрат Пулев ще се бие с нигериеца Самюъл Питър за междуконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA) в тежка категория, обявиха организаторите на двубоя, който ще се проведе на 3 декември в "Арена Армеец".

Поясът е доста престижен, като сред предишните му носители личат имената на Владимир и Виталий Кличко, Николай Валуев, Дейвид Хей и други.

"Поясът за интерконтиненталната титла на WBA е престижна титла, която ще увеличи шансовете на победителя да стане световен шампион.

Кубрат вече е водещият претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF), но завоюването на този пояс ще подобри класирането му в WBA и ще го доближи още повече до още едно предизвикателство за световната титла.

Това е мач, който заслужава титла и сме изключително щастливи да потвърдим, че поясът за интерконтиненталната титла на WBA ще бъде на линията, когато тези две звезди тежка категория излязат на ринга на 3 декември в София", каза промоутърът Кале Зауерланд.

Интересите на Питър, познат с прозвището Нигерийския кошмар, защитава българинът Ивайло Гоцев, който от години живее в САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови