Допинг скандал разтърси и професионалния бокс

OFFNEWS 17 декември 2016 в 10:23 12169 1

Очакваният с огромен интерес сблъсък между руския боксьор Александър Поветкин и Бърмейн Стивърн тази вечер пропадна.

Битката трябваше да бъде за титлата временен шампион, която ще даде право на победителя да излезе за пояса във версия WBC, чийто носител е Дионтей Уайлдър.

Часове преди мача от Световната антидопингова агенция са уведомили ръководството на WBC, че Поветкин е дал положителна проба за забраненото вещество остарин. Решението беше взето много бързо, като от WBC се оттеглиха като организатор на мача. Това не е първи допинг скандал с Поветкин през годината. Той беше хванат и с мелдоний, заради което му пропадна мача с Уайлдър.

"Този посерко пак се издъни. Поне не е със същия допинг", коментира Уайлдър.

Почти 5000 лева пък удариха цените на най-скъпите билети за боксовия сблъсък на 2017-а между британеца Антъни Джошуа и украинската легенда Владимир Кличко. Мачът е на стадион "Уембли" и ще се изиграе на 29 април. Билетите бяха пуснати вчера след първата съвместна пресконференция на двамата титани в тежката категория.

Най-евтините билети вървят по 40 лири или около 94 лева. Очаква се в една от подгряващите схватки да излезе и нашия Кубрат Пулев, който е претендент за титлата, която в момента е притежание на Джошуа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови