Кубрат Пулев: Искам мач с Джошуа, не ми се чака реванш

ОFFNews 19 май 2017 в 15:04 3598 1

Снимка Иван Йочев, Спортал

Кубрат Пулев настоя за спазване на боксовия правилник и мач с Антъни Джошуа за световната титла в тежката категория на IBF. Но остави вратичка за мач в София, най-вероятно срещу французина Такам, ако британецът хвърли пояса заради мултимилионен реванш срещу Владимир Кличко.

Най-добрият български професионален боксьор беше награден от ректора на НСА проф. Пенчо Гешев по случай 24 май. Отличия получи най-успелите студенти на академията. После Кобрата говори пред медиите:

"Скоро ще стане ясно дали ще играя с мач с Антъни Джошуа. В момента се водят преговори. Джошуа води преговори с Кличко за реванш. И ние настояваме да се изправя за световната титла, а не да ги чакаме тях да си играят реванши.

Ние сме изпратили писмо до IBF (Международната боксова федерация) с искане да се играе за този пояс. Ако от IBF му отнемат титлата, а те да си играят с Кличко. До няколко седмици ще се знае. Този мач за световната тила може и да е в България”, заяви Кобрата пред portal TV. 

“Следващият в ранглистата е Карлос Такам, така че може и в България да се играе този мач. За мен това ще е най-голямата радост и съответно трябва да победим. Срещу кого искам да играя? Джошуа или срещу следващия в ранглистата?

Аз нямам проблем да изляза срещу, който и да е. Важното е да опитаме, важното е да се борим. Аз имам много енергия, много сила и да бъда първи. Ще е голям плюс за България и за хората”, добави Кубрат Пулев.

Многократно писахме, възелът ще се разплете след решението на Владимир Кличко, който кара ваканция в Маями. Той ще обяви през юни дали излиза в реванш срещу Антъни Джошуа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови