Данчо Минчев записа нови 9 минути в Евролигата

Фенербахче победи Цървена звезда с 15 точки разлика

OFFNEWS 09 декември 2016 в 10:47 2432 0

Младата българска баскетболна звезда Йордан Минчев (18) игра за Фенербахче при домакинската победа на отбора срещу Цървена Звезда с 87:72. Това бе двубой от 11-ия кръг от редовния сезон на Евролигата.

До момента турският гранд е с 8 победи и 2 загуби и е само зад лидера ЦСКА Москва във временното класиране. В следващия кръг Минчев и съотборниците му ще бъдат гости на Панатинайкос. Сърбите записаха трета поредна загуба и е с актив 4-7 до момента, а в следващия кръг посреща Макаби Тел Авив.

Оспорвана първа част, преминала през смени на водачеството, доведе до преднина от 2 точки за Фенербахче след нейния край, а до почивката отборът успя да се откъсне с 10 напред. Домакините продължиха да контролират играта и след почивката, за да направят разликата цели 18 точки след третия период. Звезда спечели последната част, но разликата остана стабилна до края.

Минчев беше на терена 9 минути и не успя да се разпише, като хвана 2 борби. Епе Юдо записа 15 точки и 9 борби за победата, а 14 вкара Ян Весели. За Цървена Звезда Марко Симонович реализира 14 точки, а Чарлс Дженкинс – 12.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови