Жълт код заради силния вятър в 22 области

31 март 2013 в 07:46 1241 0

Силен вятър. Снимка: БГНЕС
Силен вятър. Снимка: БГНЕС

Жълт код заради силен вятър е обявен в 22 области на страната, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология на БАН.

В Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Смолян, Пазарджик, Благоевград, София и София-област, Кюстендил се очаква скоростта на вятъра да бъде около 20 м/с.

В областите Русе, Силистра, Варна, Добрич, Търговище, Шумен, Бургас, Велико Търново, Габрово, Ямбол и Сливен се очаква скоростта на вятъра да достигне до 15 м/с и до 20 м/с в отделни моменти.

Облачността в страната ще се повиши и видимостта в низините ще се подобри около обяд. След обяд в Западна България ще превалява дъжд.

Максималните температури ще са между 16 и 21 градуса. В София – около 17°. През нощта облачността от запад ще се разкъсва и намалява.

Над Черноморието ще има значителна облачност. Валежи не се очакват. Максималните температури ще са между 18 и 21 градуса, а температурата на морската вода – 6-7°. Вълнението на морето ще достигне 3 бала.

Над планините облачността ще е значителна, като след обяд над тези в Западна България ще превалява дъжд, над 2400 м – сняг. Ще духа силен, по високите и открити части бурен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 12-13°, а на 2000 м – около 6°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови