Жълт код в 6 области заради обилен сняг

05 декември 2012 в 07:43 1088 0

Обилни снеговалежи за днес прогнозират метеоролозите. Снимка: БГНЕС
Обилни снеговалежи за днес прогнозират метеоролозите. Снимка: БГНЕС

Жълт код е обявен за 6 области на Западна и Северозападна България за днес, съобщиха от НИМХ.

Кодът е в сила за областите Монтана, Враца, София област, София град, Перник и Кюстендил, където се очакват по-обилни валежи от сняг. Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно, а прогнозираните метеорологични явления не са необичайни.

Още сутринта в западните райони започнаха превалявания от дъжд, които бързо в Северозападна България и високите полета на Западна ще преминат в сняг. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, в София около минус 2°.

Отрицателните сутрешни температури и дъждът ще са причина на места в Западна България да се образуват поледици. В Източна България и отделни райони, северно от планините ще се появи до умерен южен вятър. Дневните температури там ще са между 8° и 12°, докато в Западна България ще останат по-ниски между 1° и 6°, в София около 3°.

До вечерта преваляванията ще обхванат по-голямата част от страната, най-късно Черноморието. Привечер, с ориентирането на вятъра от запад-северозапад и понижението на температурите, в цяла Северна България дъждът ще премине в сняг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!