Тонове нелегални цигари и пиратки на Дунав мост

28 октомври 2012 в 12:38 3310 0

Цигари. Снимка: БГНЕС
Цигари. Снимка: БГНЕС

1 млн. къса нелегални цигари са задържани на граничния пункт Дунав мост, съобщиха от Агенция "Митници".

Това се е случило при съвместна операция на Митница Русе и териториалното звено "Борба с организираната престъпност".

Цигарите са открити в молдовски транзитен ТИР, който по документи превозвал санитарен фаянс.

Проверката е направена заради съмнения в целостта на пломбата. Открити са 100 мастербокса с цигари. Стойността им се изчислява на 375 000 лева, а дължимият акциз е 187 250 лева, твърдят от Агенция "Митници".

48-годишният шофьор на камиона е заявил, че не знаел за наличието на цигари в ТИР-а. Той е задържан в русенския следствен арест и заради подозрения за участие на организирана престъпна група в трафика на такова количество цигари разследването е поето от антимафиотите. 

Отново на Дунав мост митничарите са заловили румънец, който се опитал да пренесе нелегално близо 3.5 тона пиротехнически изделия, съобщиха още от Агенция "Митници".

48-годишният гражданин на Гюргево Й.В. укрил 270-те кашона с пиратки в микробус зад чували с картофи. Всеки от задържаните 270 кашона съдържал по 14 400 пиратки. По признанията на шофьора на буса той заплатил за тях малко повече от 5000 евро.

Стоката е без документи за произход, а румънецът не е имал изискваното по закон разрешително за превозване на опасни материали, нито автомобилът му е обезопасен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови