Сняг и студ, жълт код в цялата страна утре

02 декември 2012 в 17:59 2841 0

Обилни снеговалежи за днес прогнозират метеоролозите. Снимка: БГНЕС
Обилни снеговалежи за днес прогнозират метеоролозите. Снимка: БГНЕС

Сняг ще вали в 7 области утре, жълт код е обявен в цялата страна. Ще има сериозно понижение на температурите, съобщи НИМХ-БАН.

Сняг ще вали в областите София, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Габрово и Велико Търново. Ще има снежни виелици.

В цялата страна ще духа силен вятър, който ще достига 20 м/сек.

Проливни дъждове ще валят в областите Добрич, Варна, Силистра и Шумен. Ще паднат до 40 л/кв. м.

Максималните температури ще бъдат от 5-6° в северозападните райони до 14° в югоизточните, но след обяд с усилване на вятъра от северозапад ще започнат бързо да се понижават.

Над планините ще духа силен и бурен югозападен, а вечерта - северозападен вятър. Ще има валежи от сняг. Максимална температура на 1200 метра 4°, на 2000 метра около минус 2°.

Във вторник в източните райони все още ще превалява предимно сняг и ще е ветровито, а от запад облачността ще започне да намалява. Вятърът ще отслабне и ще стихне, най-късно в Добруджа и по Северното Черноморие.

Минимални температури ще са между минус 5 и 0, максимални - между 3 и 8°.

В сряда отново ще се заоблачи и ще започнат валежи, които ще обхванат цялата страна и ще бъдат по-интензивни в югоизточните райони. Ще вали предимно дъжд, в планините - сняг. В източните райони временно ще се усили вятърът от юг.

Дневните температурите слабо ще се повишат.

В четвъртък и петък ще е студено, с променлива облачност, почти без валежи. В четвъртък ще е и ветровито.

В събота отново ще има валежи - предимно от сняг, в източните райони - от дъжд. Ще се появи южен вятър.

В неделя валежите ще отслабнат и ще спират, а вятърът ще се обръща от изток и североизток. След слабо краткотрайно повишение, температурите отново ще се понижат. Те ще паднат до минус 4 градуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови