Шеф на държавна агенция подаде оставка във Фейсбук

27 август 2013 в 17:03 4125 2

Борислав Стефанов. Снимка: БГНЕС (архив)
Борислав Стефанов. Снимка: БГНЕС (архив)

Директорът на Българската агенция за инвестиции Борислав Стефанов днес обяви във Фейсбук профила си, че напуска поста. До момента от самата агенция и от икономическото министерство, което е принципал на агенцията, не са съобщавали за готвената смяна.

„След почти четири години дойде време да напусна Българската агенция за инвестиции. Признавам си, че въпреки първоначалните ми предубеждения към държавните институции, работата в БАИ се оказа най-интересното нещо, което съм вършил досега. Естествено, много от нещата, които исках да направя в агенцията останаха недовършени, но все пак - въпреки кризата - работата на колегите помогна за привличането на няколко нови и важни инвеститори в сферата на автомобилната индустрия и аутсорсинга, както и до разширяването на дейността на фирми в сферата на електротехниката, химията и леката промишленост, които вече бяха инвестирали у нас“, писа Стефанов.

„Успяхме да пуснем първата сериозна рекламна кампания на България във водещи бизнес медии, направихме хубави промоционални и информационни материали. Изобщо, мисля че има с какво да се похвалим за този период Благодаря на всички, които ме подкрепиха и на всички с които имах удоволствието да работим заедно!“

Формално Стефанов все още не е напуснал. На въпрос на OFFNews чие е решението за оставката на Стефанов - негово или на министерството на икономиката, и кой ще го наследи на поста, от пресцентъра на ведомството отвърнаха кратко: "Длъжността изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции се изпълнява от Борислав Стефанов и той не е освободен".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови