Протестите в страната (снимки)

Александра Маркарян 17 февруари 2013 в 18:42 3576 0

Протестът на 17 февруари в Хасково. Снимка: Булфото
Протестът на 17 февруари в Хасково. Снимка: Булфото

Хиляди се включиха в днешните протести днес. Най-масови бяха протестите във Варна, София, Благоевград, Пловдив.

Бунтът на хората обаче се разпростря в цялата страна. Общо 33 града се обявиха срещу монополите и политическата система.

Те блокираха пътища и възлови кръстовища, гориха сметки за ток (в Шумен), замеряха сградите на електроразпределителните дружества с яйца, трошаха прозорците им с камъни, скандираха "Мафия!", "Монополите - вън!".

Няколко хиляди излязоха в Пазарджик и в Шумен, в голям бе протестът в Дупница.  Там над 2000 души блокираха магистралата за Гърция и ключови кръстовища в града.

Над 3000 излязоха на протест в Ловеч, където беше счупено стъкло на централата на електроразпределителното дружество.

Протести имаше във Велико Търново, в Търговище, Хасково, Перник, Смолян, Русе.

Над 600 излазоха по улиците на Самоков, Ботевград и Етрополе.

В Сандански, където миналата седмица недоволството бе изключително силно, по улиците на града излязоха 2000 души.

"Мишките са по кафенетата!", скандираха протестиращите и се заканиха да започнат безсрочен протест пред сградата на ЧЕЗ от утре, предава сайтът Sandanski1.com.

В Перник протестиращите хвърляха яйца и камъни по сградата на Енергото. Имаше счупени прозорци, ударени с камъни хора и бой с полицията, писа mirogled.com.

"Първоначално полицията бе отцепила улицата точно пред ЧЕЗ. Протестиращите обаче не се съобразиха с ограниченията и нахлуха. С викове “Мафия” недоволните започнаха да скандират точно под прозорците на Eнергото. От електроразпределителното дружеството обаче никой не излезе. Затова агресията изби срещу полицията.

Не бийте полицаите, те също плащат сметки за ток, призоваха организаторите.  Въпреки това обаче започна канонада от яйца и камъни.  Изпочупени бяха прозорци на дружеството.

Призоваваме да не се плащат сметките. Да изгоним енергийните монополисти от България скандираха организаторите на недоволните. Те запалиха огромните си сметки получени от енергото.

Ето видео от протеста в Перник:

Вижте снимки от протестите в страната:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови