Прокуратурата проверява Гуцанов за кражбата на плаката

Александра Маркарян 06 март 2013 в 18:24 5783 2

Грамадата в чест на Пламен Горанов във Варна. Снимка Булфото
Грамадата в чест на Пламен Горанов във Варна. Снимка Булфото

Прокуратурата разпореди на полицията да започне предварителна проверка срещу Борислав Гуцанов за кражбата на плаката от грамадата в памет на Пламен Горанов в центъра на Варна.

Рано сутринта бТВ показа как местният лидер на БСП прибира от грамадата плаката, на който пише, че хората не го искат във властта.

Репортерът, станал свидетел на случката, спря Гуцанов, за да го пита защо прави така, а отговорът на червеният лидер бе, че това за недоволството на хората срещу него били "инсинуации".

Постъпката предизвика буря от негодувание в социалните мрежи. Думата, която се употребява най-често за Гуцанов е "мародер", тъй като грамадата от камъни се схваща и като символичен гроб на Пламен Горанов, който на 20 февруари се самозапали в знак на протест срещу ТИМ и вече подалия оставка кмет на Варна Кирил Йорданов.

Много от разгневените граждани са се обадили и в прокуратурата, за да искат наказание за Гуцанов.

В късния следобед Десислава Йонова, говорител на РП - Варна, разпространи следната позиция на Районната прокуратура:

"Въз основа на репортаж, излъчен в предаването „Тази сутрин” на „BTV”, на сигнали от граждани, получени чрез електронна поща и на медийни публикации, в които се съдържат данни, че сутринта на 06.03.2013 г., Общинският съветник от гр. Варна – Г-н Борислав Гуцанов, е премахнал плакат, поставен върху грамадата от камъни, изградена в памет на Пламен Горанов пред сградата на Община – Варна, е заведена преписка във Варненската районна прокуратура. Наблюдаващият прокурор е разпоредил на органите на полицията извършването на предварителна проверка по случая."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!