Прокуратурата: Пламен не е убит, самозапалил се е

04 март 2013 в 16:23 3193 2

Пламен не е бил убит, умрял е от раните си. Снимка: БГНЕС

Пламен Горанов е бил сам пред сградата на община Варна, когато се е запалил, показват иззетите записи от охранителните камери. Макар в момента воденото досъдебно производство за смъртта на 36-годишния мъж да е за склоняване към самоубийство, засега няма данни някой да го е подбудил към това.

Това обяви на брифинг днес говорителят на Районната прокуратура в морската столица Десислава Йотова.

Информацията е в отговор на разпространена информация в социалните мрежи, че има вероятност Пламен Горанов да е бил убит. Според автора на това твърдение Пламен е носел плакат с искания, чийто срок е бил 17 ч на 20 февруари, а мъжът се замозапалил сутринта на същия ден. Това даде основание за коментари, че до Пламен е имало мъж, който го е "запалил предварително". Семейството на починалия Горанов бе призовано от автора да поиска отлагане на погребението до установяване на истината.

На записите се виждат само случайни минувачи. Служител на общинска полиция е отишъл при Пламен непосредствено преди запалването и мъжът е казал, че ще се запали. Служителят тръгнал да извика помощ и когато се върнал, младият мъж вече се е бил подпалил, бе съобщено днес пред медиите.

Записите ще бъдат обект на техническа експертиза, за да се провери дали има монтаж на файловете, стана ясно още на прескоференцията. Прокурор Йотова каза, че в болничната стая не е била назначена охрана на Горанов, тъй като не е била налице заплаха за живота му. До момента са разпитани трима свидетели на инцидента. Разпитите продължават.

На брифинга днес следобед Районната прокуратура потвърди, че Пламен е носел със себе си плакат от гипсокартон с надпис "Оставка на Киро и целия Общински съвет до 17.00 часа на 20 февруари 2013 г.”

На  местопроизшествието е открита туба със запалителна течност с вместимост 11 литра и още една туба с вместимост 5 литра, вероятно пълна със запалителна течност, използвана за самозапалването. При огледа е иззет като доказателство и един пожарогасител, използван от очевидци. В раницата на Пламен е имало ключ за автомобил, който не е регистриран на негово име, постелка и 4 спрея за рисуване. В момента разследващите се опитват да установят адреса, на който починалият мъж е живеел на квартира във Варна. В личната му карта е записан адрес в Добрич. Целта е от квартирата му в града да бъдат иззети различни писма, образци на неговия почерк, за да се установи дали надписът на плаката е изписан от самия него. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!