Премии за 35 милиона влезли в сметките ни за ток

Владимир Йончев 17 февруари 2013 в 19:34 14290 10

Министърът на енергетиката Делян Добрев и Теменужка Петкова от АДФИ. Снимка: Сергей Антонов
Министърът на енергетиката Делян Добрев и Теменужка Петкова от АДФИ. Снимка: Сергей Антонов

Консултантски договор за 35 милиона са изплатили абонатите на ЧЕЗ със сметките си за ток. Парите от него са отишли главно за възнаграждения на свързани с ЧЕЗ лица.

Това стана ясно на брифинга на министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев, на който той обяви, че започва процедура за отнемане лиценза на ЧЕЗ.

Странен е този договор и ще настояваме да видим за какво точно са платени тези пари и каква точно работа са свършили консултантите, каза министърът.

Проверката на АДФИ, която даде повод за отнемането на лиценза на ЧЕЗ, не е успяла да установи колко е заплатата на оперативното ръководство на ЧЕЗ, отговори министър Добрев на въпрос на OFFNews. Министърът обаче щял да направи всичко възможно, за да разбере колко са заплатите и да ги огласи.

Според информацията, която циркулира в социалните мрежи, шефът на ЧЕЗ Петър Баран взема 100 000 лева месечно.

Самият Баран отказа да отговори на въпроса колко му е заплатата, а уклончиво каза, че би се радвал, ако взема толкова.

На въпрос на OFFNews как е възможно да няма информация, след като заплатата е одобрена от Надзорния съвет, в който до декември неговото министерство е имало представител, Добрев повтори, че ще провери и каза, че е сигурен само в това, че представителят на държавата никога не е вземал пари за участието си в Надзорния съвет.

Добрев отказа да отговори на въпроса знае ли кой е собственикът на ЧЕЗ и как си обяснява, че собственикът на уж чешката фирма си е харесал шофьорът на Пашата за свой представител в Надзора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews