Получихме нова оферта за статисти на протест - още по-евтина

10 юли 2013 в 16:49 19663 30

СМС-ът с новата оферта, който получихме от
СМС-ът с новата оферта, който получихме от "Смарт каст".

Нова оферта за наемане на статисти за протест получихме чрез SMS тази сутрин.

Тя е от фирмата "Смарт каст", на която се обадихме още вчера за разследването си "Купихме си контрапротест".

От агенцията очевидно не са прочели статията, но са се уплашили, че ще ни загубят като "клиент" и новата оферта е за 20-25 лв. за тричасов ангажимент. SMS-a получихме от същия телефонен номер, с който разговаряхме вчера и който е публикуван на официалната страница на агенцията.

"Смарт каст" беше първата агенция, на която се обадихме за вчерашното си разследване. Тогава тя ни предложи 300 души за 35 лв. за 3 часа или 200 души за 40 лв за същия период. Обадихме се на още две агенции. Едната - "Twenty-four" - ни отказа веднага. В коментар под статията по-късно шефката на фирмата написа следното:

"Казвам се Ирина Коцева, собственик на Кастинг агенция “Twenty-four”. Или “Втората агенция” според Вашия материал, която категорично Ви отказа каквото и да е участие в каквито и да е политически прояви. Поздравявам Ви за журналистическото Ви разследване, но ме смути, че не посочвате имената на кастинг агенциите, с които сте разговаряли. Настояваме да ги назовете поименно. Подобна анонимност нанася удар върху авторитета на кастинг агенциите като цяло, което ни засяга пряко. Ние сме професионалисти и държим на авторитета, който сме изградили. Очакваме официално уточнение на сайта Ви."

В разследването си се обадихме и на агенция "Филм дженерейшън", които първоначално се стъписаха от информацията, че на протестите има статисти. После решиха да обмислят офертата си към нас, но впоследствие се отказаха да предоставят статистите си за политически митинг.

Идеята да си купим протест дойде след сигнал на наша читателка, която ни информира, че агенцията на Иван Златния (без да споменава името й) наема ежедневно статисти за контрапротестите в защита на кабинета пред НДК. Вчера не успяхме да разберем коя е тази агенция и позвънихме на произволно избрани три агенции. По-късно друг читател ни информира, че става въпрос за фирмата на Иван Колев-Златния "Артист студио БГ"

Естествено, свързахме се и с тях. По-късно ще пуснем и интервю с шефа на агенцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!